Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Δελτίο τύπου: Απολογισμός Εβδομάδας Εθελοντή Αιμοδότη


Με επιτυχία και το βλέμμα στραμμένο στις νέες γενιές ολοκληρώθηκε η ‘’Εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη’’  που έλαβε χώρα από 8 έως 14 Ιουνίου  για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη του Αγρινίου πραγματοποιώντας  μια  σειρά ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Στους χώρους των εκδηλώσεων,  υπήρχε ''κοινωνικό καλάθι'' στο οποίο  συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η πρωτοβουλία αυτή είχε ως στόχο να ενισχύσει το ''κοινωνικό παντοπωλείο'' του Δήμου Αγρινίου στην προσπάθειά του, να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας

Σκοπός  αυτής της εβδομάδας δράσεων  ήταν να προσεγγίσουμε τους νέους συμπολίτες μας, να τους ενημερώσουμε  για τη δράση του Συλλόγου μας και να δια δώσουμε  την ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη αποτέλεσε  εστία επαφών, συζητήσεων  καθώς και  σημαντικό όχημα ώστε να  έρθουμε πιο κοντά στους νέους του Δήμου μας.

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων (8/6) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου μας  στον ισόγειο χώρο του κληροδοτήματος Τσικνιά επί της οδού Δ.Βότση και Αναστασιάδη, τιμώντας μας με την παρουσία τους πολλοί αιμοδότες- μέλη του Συλλόγου και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής του Αγρινίου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την τύχη να απολαύσουν ένα υπέροχο μουσικοκινητικό δρώμενο με θέμα ‘’Εθελοντική Αιμοδοσία’’ από δεκάδες μικρά παιδιά με κόκκινα μπαλόνια στα χέρια , μαθητές  του Κ.Δ.Α.Π. Φαντασία  του Δήμου Αγρινίου.

Τη δεύτερή ημέρα (9/6) διοργανώσαμε 3 on 3 τουρνουά μπάσκετ «Τρίποντα Αγάπης» με τη  συνεργασία της ΕΣΚΑΒΔΕ, για παίδες, κορασίδες, εφήβους και άνδρες στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια Αγρινίου. Υπήρξε εντυπωσιακή συμμετοχή της νεολαίας του Αγρινίου. Πάνω από 150  νέοι, υπό τους ήχους δυνατής μουσικής  συμμετείχαν στο τουρνουά και στους διαγωνισμούς ελευθέρων βολών και τρίποντων. Και φυσικά όλοι κέρδισαν, διότι ενημερώθηκαν για την Εθελοντική Αιμοδοσία, τη δράση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και της Επιτροπής Νέων.

Την τρίτη ημέρα (11/6) ακολούθησε η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ιατρείο της Γαβαλούς σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γαβαλούς. Αξίζει  να σημειωθεί  ότι οι κάτοικοι της περιοχής στήριξαν στο έπακρον την προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών  πρώτης  ανάγκης  για το κοινωνικό παντοπωλείο.  Το  απόγευμα της ίδιας ημέρας , η Επιτροπή Νέων έκανε αισθητή την παρουσία της στο κεντρικότερο σημείο της πόλης ,στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση μέσω διανομής φυλλαδίων. Η μουσική  και  τα κόκκινα μπαλόνια δημιούργησαν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, λειτούργησε εικαστικό εργαστήρι όπου  μικρά παιδιά και έφηβοι ενημερώθηκαν, ζωγράφισαν και έγραψαν τα μηνύματά τους για την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Την τέταρτη μέρα (13/6) διοργανώσαμε ,σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας και την Τροχαία Αγρινίου, μηχανοκίνητη πορεία και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στο διευρυμένο Δήμο του Αγρινίου με τελικό προορισμό την Πλατεία Δημάδη. Μια θεαματική πορεία αποτελούμενη από περίπου 40 μηχανές και 70 αναβάτες  με  καλή διάθεση και ζωντάνια ξεχύθηκε στους δρόμους της πόλης και μοίρασε αισιοδοξία  .Οι συμπολίτες μας στους δρόμους και στις πλατείες όπου πραγματοποιήθηκαν στάσεις ενημερωθήκαν και αντιλήφθηκαν ότι ο εθελοντισμός  είναι μια μεγάλη γιορτή. Πλήθος κόσμου χειροκρότησε την άφιξη της πορείας στην Πλατεία Δημάδη όπου ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες. Τέλος την σκυτάλη πήραν  το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Κ.Δ.Α.Π. Φαντασία του Δήμου Αγρινίου και ο Σύλλογο Φίλων της Παράδοσης « Οι Ρίζες» και μας παρουσίασαν ένα άκρως απολαυστικό πρόγραμμα μοντέρνου και παραδοσιακού χορού αντίστοιχα.

Στις 14/6 Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Εθελοντή Αιμοδότη, με δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες διεξήχθη η κεντρική εθελοντική αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α. σε συνεργασία με το Σύλλογο Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Γονέων και Φίλων Νομού Αιτωλ/νίας, η οποία είχε εντυπωσιακή επιτυχία, αφού πάνω από 80 συμπολίτες μας αιμοδότησαν και έδωσαν ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης. Το ίδιο βράδυ ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας συνεχίστηκε στην  πλατεία Δημάδη. Την εκδήλωση άνοιξε το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως ''Παναγία Ελεούσα''  που μας παρουσίασε ένα υπέροχο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών. Στη συνέχεια ακολούθησε η παράδοση του κοινωνικού καλαθιού σε διοικητικό  εκπρόσωπο του Δήμου  Αγρινίου. Η βραδιά έκλεισε  με έντεχνο- ροκ live από το μουσικό συγκρότημα ‘’Banda-lows’’ που εθελοντικά έπαιξαν καταπληκτική μουσική για όλους. Η πλατεία είχε πλημμυρίσει από εκατοντάδες νέους. Αυτή η μεγάλη γιορτή αγάπης και προσφοράς έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο.

Αξίζει να τονίσουμε ότι τα έξοδα όλων των δράσεων προέρχονται από ιδιωτικούς πόρους και τη σημαντική υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου. Έχουμε ανακοινώσει τους χορηγούς μας στο blog του Συλλόγου μας   
( seaagriniou.blogspot.com ). Τους ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε επίσης τα ΜΜΕ, τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, blogs και όλους όσους συμμετείχαν  με ενθουσιασμό στις δράσεις μας διότι στήριξαν τις προσπάθειές μας.

Ευελπιστούμε να διασκεδάσατε και να ενημερωθήκατε. Η εντυπωσιακή συμμετοχή σας μας χάρισε ενέργεια για τη συνέχιση του έργου μας. Αισθανόμαστε ότι πλησιάζουμε στο βασικό σκοπό μας        
 ‘’ ένας αιμοδότης σε κάθε οικογένεια στην πόλη μας.’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου