Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ένα ταξίδι γεμάτο όνειρα και υποσχέσεις


όπως δημοσιεύθηκε στους V Times

Ένα ιδιαίτερα παραγωγικό συνέδριο για το μέλλον της εθελοντικής αιμοδοσίας, σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και την Ελλάδα, έλαβε χώρα στο Λουξεμβούργο από 25 έως 28 Αυγούστου 2011.
Στο 11ο Διεθνές Forum Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (11th IYC FORUM) συμμετείχαν αποστολές από 18 χώρες. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν Νέοι, μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ε.Ν.Ε.Α.).
Η ελληνική αποστολή αποτελούμενη από ταλαντούχους Νέους με ενθουσιασμό παρουσίασαν τις δράσεις των συλλόγων-μελών της Π.Ο.Σ.Ε.Α., δίνοντας έμφαση στις ενέργειες της Π.Ε.Ν.Ε.Α. και των τοπικών επιτροπών της, για την ενημέρωση της ελληνικής Νεολαίας.
Επιπλέον εκτός από τη εκπαίδευση που είχε πάνω σε ποικίλα θέματα, η ελληνική αποστολή με τη καθοδήγηση του κ. Γ. Κουλιεράκη ψυχολόγου Υγείας μέλους της επιστημονικής επιτροπής της Π.Ο.Σ.Ε.Α. , ανέπτυξαν στους συνέδρους, με την μορφή διάλεξης και ομάδων εργασίας, την πρωτοποριακή εφαρμογή του Διαθεωρητικού Μοντέλου Αλλαγής της Συμπεριφοράς στην εθελοντική αιμοδοσία, κάτι το οποίο προκάλεσε τη μαζική επιβράβευση από τους συνέδρους.
Η 12 μελής αποστολή αποτελούνταν από τους:
Δρούγγο Μιχαήλ , ταμία της International Youth Committee (IYC) της FIODS
Ταντσίδη Δημήτρη, πρόεδρο της Π.Ε.Ν.Ε.Α., Σ.Ε.Α. Τραϊανούπολης Έβρου
Λειβαδάρο Παρασκευά, εκπρόσωπο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων
Ντζιλοβιάν Ραφαήλ , Σ.Ε.Α. Ξάνθης
Παλαιοδήμο Λεωνίδα, Σ.Ε.Α. Αγρινίου
Παναγούτσου Ευφροσύνη, εκπρόσωπο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων
Ράγκο Στέφανο, Σ.Ε.Α. Φαρσάλων
Σφακιανού Αικατερίνη, Σ.Ε.Α. Ξυλοκάστρου
Τόλιο Ιωάννη, Σ.Ε.Α. Ανατολικής Αιγιαλείας
Φουσέκη Κωνσταντίνα, Σ.Ε.Α. Άμφισσας
Φουσέκη Βασιλική, Σ.Ε.Α. Άμφισσας
Χαλκούση Μαριέτα, εκπρόσωπο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων
Τέλος, η Π.Ε.Ν.Ε.Α. θεωρεί πώς οι παραπάνω Νέοι μεταβιβάζοντας τις γνώσεις και εμπειρίες που απέκτησαν, με την στήριξη όλων των ενεργών πολιτών, θα συμβάλουν αποτελεσματικά στο να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου