Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών






Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών στην πόλη της Άρτας, στις 17 και 18 Μαρτίου. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών(Π.Ο.Σ.Ε.Α.) ενώ την οργάνωση ανέλαβε η Διοικούσα της Πανελληνίας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ε.Ν.Ε.Α.) σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας. Το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου εκπροσώπησαν 3 μέλη της επιτροπής Νέων της πόλη μας.
Πλήθος νέων εθελοντών αιμοδοτών απ’ όλη την Ελλάδα παρακολούθησε τις υψηλού επιπέδου εισηγήσεις και συμμετείχε στις ομάδες εργασίας (workshops), που στόχο είχαν την ανταλλαγή απόψεων και εξαγωγή συμπερασμάτων όσον αφορά ζητήματα εθελοντισμού μέσα σε περίοδο κρίσης καθώς και θέματα προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών μέσω προγραμμάτων αγωγής υγείας και συνδιοργανώσεων με άλλους φορείς όπως το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το διεθνές δίκτυο φοιτητών, "Erasmus Student Network (ESN) " .
Μετά το πέρας των εργασιών, οι αντιπρόσωποι νέων των κατά τόπους Συλλόγων παρουσίασαν τις εθελοντικές δράσεις που πραγματοποίησαν τη χρονιά που πέρασε, έχοντας έτσι όλοι την ευκαιρία να μοιραστούμε ιδέες και εμπειρίες.
Το σημαντικότερο όμως όλων ήταν η γνωριμία μεταξύ μας. Ήρθαμε σε επαφή με νέους εθελοντές, με τους οποίους έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό, την αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Ιδιαίτερη τιμή για το Σύλλογό μας, αποτέλεσε η ακρόαση του τραγουδιού <<Μη φοβάσαι>>, σε πρώτη εκτέλεση ,κατά τη διάρκεια συναυλίας από μουσικό γκρουπ που απαρτίζεται από μέλη της Επιτροπής Νέων Εθελοντών Άρτας . Τους στίχους του πρώτου τραγουδιού που έχει ως θέμα την εθελοντική αιμοδοσία, υπογράφει ο συντοπίτης μας, Νίκος Στουραΐτης . Το μουσικό κομμάτι που εμπνεύστηκαν οι Σ.Ε.Α Άρτας και Αγρινίου , άγγιξε τις ψυχές όλων των συνέδρων.
Ήταν μεγάλη μας χαρά η συμμετοχή μας σ’ αυτό το δημιουργικό συνέδριο. Αυτή η ευχάριστη εμπειρία θα παραμείνει ζωντανή στη μνήμη μας για πολύ καιρό και θα αποτελέσει οδηγό για τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας για την θερμή φιλοξενία του και συγχαίρουμε την Διοικούσα επιτροπή της Π.Ε.Ν.Ε.Α. για την άρτια διοργάνωση του Συνεδρίου.

Η Επιτροπή Νέων του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου